Historier

Diamonds og halskæder

"Diamonds are a girls best friend" synger Marilyn Monroe, men heldigvis kan mindre gøre det.

Der findes et utal af flotte halskæder i mange forskellige materialer og lige så mange farver, således at alle kan få lige hvad man ønsker sig til en favorabel pris.

I de seneste mange år har smykkeforretninger ikke været ene om at sælge halskæder til den modebevidste pige eller dame. Næsten enhver modeforretning, der sælger tøj, har et afsnit med de flotteste halskæder der matcher lige netop det outfit, som pigen har valgt. Så her er mulighed for et mersalg af både tørklæder og halskæder, og når man står i prøverummet og skal forestille sig festen, ja så er det tit at netop den flotte store halskæde til blusen eller kjolen, der giver det sidste skub til at købe "lige det ekstra".

Billige halskæder er virkelig blevet ekstremt billige, der findes et utal af smykker, som masseproduceres i plastic, sten eller måske forsølvet eller forgyldt metal, men sat sammen med det rigtige tøj, et flot tørklæde så er det for det utrænede øje meget svært at bedømme om kæden er købt til 49 kr. eller 4900 i smykkebutikken ved siden af.

Ethvert supermarked med respekt for sig selv sælger selvfølgelig også halskæder, ringe, hårpynt og lignende. Her kan alle også være med, og ofte kan det være en fordel at købe ind, når forretningen sælger "ud" af disse smykker, for så er det jo så nemt at sende den lille pige til børnefødselsdag med et par flotte halskæder som måske har været købt i Bilka, Kvickly eller brugsen, men pakket fint ind i lyserødt silkepapir og givet til den 5-årige pige, som så kan lege fin dame i timevis og der bliver ingen sure miner fordi det går lidt stærkt og kæden går i stykker. Så her er det helt rigtige indkøb til alle små piger.

Det er dog ikke forbeholdt børnene at få billige halskæder. Vi bedsteforældre, der var unge i 80-erne husker vel alle de mange plastickæder som blev brugt til store fester, jo flere jo bedre og helst i meget klare og stærke "pangfarver".

Også i dag kan man finde billige halskæder, omend de er lidt mere diskrete end i 80-erne, men netop det at de ikke er så store gør dem mindre iøjnefaldende, men fuldender alligevel sommerblusen eller kjolen, men vær forberedt på at blive spurgt "hvor har du købt den flotte kæde", netop fordi de ikke er så prangende vil man let kunne tro, at dublesmykket er ægte guld og perlen fra en østers.

Så alle kvinder, unge som gamle, kom bare i gang med indkøb fa flotte kæder og brug dem i skolen, til daglig, til fest ja kort sagt alle de steder du kommer.